בשבועות הקרובים אצלנו בבר נתמקד במבקבקים עצמאיים שלאחרונה התחלנו לעבוד איתם. לפני הכל, אם לומר את האמת, בתור עסק מאוד אמביוולנטי לגבי ביקבוקים עצמאיים. יש איזשהו קסם בוויסקי הסדרתי, באיזה אמירה שהמזקקה מאמינה ודוגלת. ראשית רוב הוויסקי שאנחנו מכירים הוא ערבוב של הרבה מאוד חביות. 2 חביות ששכבו אחת ליד השנייה לאורך שנים באותו המחסן, שמקור התזקיק באותו הבצ' לא תמיד יתיישנו אותו הדבר ולעתים יהיו מאוד מאוד שונות. לפעמים אחת תהיה טובה מאוד והשנייה ... איך נאמר בעדינות... לא כל כך טעימה. הקסם שבוויסקי הוא לדעת לערבב, לתקן ולעשות את הוויסקי טעים. בתור מזקקה שיש לה שליטה על המוצר ועל אמצעי הייצור הבוחר איזשהו קו ללכת בו, לכוון לטעם מסויים. מצד אחד, לא כל המבקבקים העצמאיים יכולים לבחור ולקבל גישה לחביות הטובות באמת. בעבר, בעבור מבקבקים עצמאיים זו הייתה אופציה לטעום ויסקי ממזקקות שכמעט ולא רואים בשוק, או ביטויים חריגים של מזקקות שלא התאימו להם לפרופילי הטעם. כמו כן, לרוב היו במחירים מאוד ידידותיים, מאוד זולים. יחסית. היום המצב די השתנה. מזקקות שפעם לא שמעו עליהן, שרוב התזקיק שלהן או אפילו כל התזקיק היה הולך לויסקי זול מעורבב, פתאום יש לו ביקוש. הביקוש, ההבנה וההתעניינות בויסקי הולכת וגדלה בשנים האחרונות (אנחנו ואתם חלק מהמגמה הזאת דרך אגב).
כתוצאה מכך גם המזקקות התחילו לבקבק יותר ויותר ביטויים מיוחדים, לצד ביטויי הליבה. אם פעם מבקבק עצמאי היה מי שהיא קרוב למזקקות, חברים ובעלי קשרים וגישה ל"מאחורי הקלעים", כיום כמעט כל אחד יכול לקנות חבית. כל זה הביא לריבוי מבקבקים עצמאיים, עלייה במחירים וקושי רב לדעת על מי לסמוך. עדיין אפשר למצוא מציאות אצל מבקבקים עצמאיים, אבל פה צריך לחפש, להשקיע ולקוות לטוב. אחרי שהצגנו בשבועות האחרונים כמה מבקבקים עצמאיים, בשבועות הקרובים אנחנו נציג פה מגוון גדול של ביטויים של מבקבקים עצמאיים, שנוספו לרשימת הספקים של הבר. אנחנו נבחר את הטובים והמיוחדים ביותר בשבילכם ;) השבוע, קבלו את סיגנטורי -מבקבק כל כך איכותי שאין לו אפילו אתר מסודר ולא עמודי סושיאל, ועדיין הוויסקי שלהם נחטפים בטירוף. מבקבק שלא חוסך במאום, עם בקבוקי דקנטר מהודרים ויוקרתיים וזבילי מתכת איכותיים. כרגע שני ביטויים הגיעו אלינו, מתוך המגוון הרחב שלהם שהגיע ארצה. הראשון, ממזקקה שלא נמצאת מספיק לא בחנויות ובטח לא על מדפי הברים, מזקקת Old Pulteney. מזקקה היושבת על החוף המזרחי של אזור ההיילנדס הצפוני. בגלל קרבתה לחוף לרוב משתמשת בסמלים, מיתוג ומוטיבים של יורדי ים. הבקבוק שהגיע לבר הוא בן 12 שנים, כאשר בהתחלה ישב בחביות ברבן משומשות שאוחדו לחבית גדולה של שרי (Sherry Butt) בנפח של 500 ליטר. חביות הברבן שעברו חיתון ויישון של 33 חודשים בחבית השרי ויצאו ממנה 652 בקבוקים בלבד. ויסקי בחוזק חבית, ללא צבעי קרמל וללא סינון בקירור. 55.8% אלכוהול, מתקתק ועמוק מאוד. השני ממזקקת Caol Ila, המפורסמת, האהובה מאוד והעצומה. למי שבטעות לא מכיר, נזכיר שזו אחת המזקקות הגדולות והפרודקטיביות מהאי איילה, יושבת לצד נמל אסקייג בחוף הצפון מזרחי של האי. הבעיה עם הוויסקי הזה שהוא מוכר, והוא מצויין וגם הביקבוקים הרשמיים שלו לרוב מצויינים. הביקבוקים העצמאיים שלו לעומת זאת לפעמים זה חתול בשק. לא כך עם המבקבק הזה. יושן 10 שנים בחביות שרי משומשות ומגיע בחוזק של 60.3% אלכוהול. כמו עם הוויסקי הקודם, גם מזה יש רק 660 בקבוקים. השילוב של העשן הדומיננטי של קול אילה, עם המתיקות הלא קיצונית של השרי נותן ויסקי נפלא בכל דראם ודראם.
שניהם 79 ש"ח למנה בלבד, ומגיעים אלינו בזכות החברים מ סיפיל פרימיום אלכוהול משלוחים חינם #Sláinte
Comentarios