top of page
Search
  • Writer's pictureglen biratenu

קצת על גלנפידיך 15 סולרה

השלישת בסדרת המתנות שקיבלנו מלקוחות, לאורך השנים, לא רק בימי ההולדת של הבר.

אומנם הבק' הזה לא מלקוחות, אלא משותפים שלנו. לפני משהו כמו 8 או 9 שנים, זכיתי לטוס לסקוטלנד עם עוד קבוצה נבחרת של בעלי ברים מרחבי הארץ ועם חברת הכרם - תרבות שתייה. ללא שום ספק, אחד הטיולים הטובים ביותר שהיו לי בחיים. בביקור במזקקת Glenfiddich כל אחד מהמבקרים קיבל במתנה בק' של גלנפידיך 15 סולרה (יש היגידו שהוא הטוב ביותר בסדרת הבסיס) עם השם של מקבל המתנה. גלנפידיך 15 סולרה מיושן לאורך 15 שנה בחביות חדשות וחביות שרי ואז עובר למיכל ערבוב שהוא בעצם חבית ענקית של כ-15000 ליטר. אחרי עוד כחצי שנת חיתון, מחצית מהמיכל הזה מרוקן ומבוקבק ב-40% וממולא מחדש בוויסקי בן 15 שנה. בשיטה הזאת הוויסקי הצעיר ביותר בתערובת הוא בן 15 והמבוגר ביותר הוא הראשון שנכנס ליישון בחבית כאשר מולאה, כרגע, המבוגר ביותר הוא בן כ-38 שנים. שיטת יישון זו נקראת שיטת סולרה (אחת מיני שתיים) שלקוחה מהבודגות (יקבי שרי) בספרד. השיטה הזאת מבטיחה אחידות בטעם וקשר בין השנים השונות של הביקבוק.

בהיותו אחד הוויסקים הטובים ביותר בסדרת הבסיס של המזקקה, מן הסתם הוא התרוקן אין ספור פעמים, ואנחנו ממלאים אותו תמיד בבקבוק חדש שמגיע.


12 views0 comments
bottom of page